Čak i u vrelim letnjim noćima, Samsung WindFree tehnologija obezbeđuje miran san

Samsung klima-uređaji opremljeni inovativnom WindFree tehnologijom su prepoznati na tržištima širom sveta. Od globalnog uvođenja 2017. godine, prodaja van Južne Koreje nastavlja da raste po prosečnoj godišnjoj stopi od 30,7%  u protekle tri godine (do kraja prve polovine 2024).

Samsung Newsroom je istraživao zašto je ova napredna tehnologija klima-uređaja naišla na tako dobar prijem kod globalnih potrošača.

▲ WindFree™ tehnologija podstiče mirniji, udobniji san.

Nedavno Samsung istraživanje među 1840 ispitanika iz Brazila, Indije, Italije, Južne Koreje, Tajlanda i Sjedinjenih Država je otkrilo da 44,6% (820) njih najviše voli WindFree klima-uređaje. Više od polovine ovih ispitanika (58%) odabralo je „udoban san“ kao glavni razlog za izbor WindFree™ klima-uređaja. Ovi rezultati pokazuju da sve veći broj korisnika očekuje da klima-uređaji prevazilaze tradicionalne funkcije hlađenja i da nude mogućnosti koje odgovaraju svakoj situaciji.

Pored toga, ovo istraživanje je pokazalo da se klima-uređaji najviše koriste pre i nakon spavanja. Skoro polovina (48%) ispitanika koristi svoje klima-uređaje od 21 h do spavanja, a 42% tokom spavanja.

Napredna struktura klima-uređaja sa WindFree tehnologijom omogućava jednako raspoređivanje protoka vazduha putem 23,000 mikro rupica za vazduh[.

Kada prostorija dostigne podešenu temperaturu, jedinica automatski prelazi na WindFre režim rada – blago hladi prostor bez neprijatnog osećaja hladnog vazduha na koži – i stvara povoljne uslove za dubok san.

Pročitajte i tekst:  CES 2019: LG predstavio nove inteligentne uslužne robote

Drugi razlog koji su korisnici naveli za izbor WindFre klima-uređaja je „energetska ušteda u odnosu na normalan režim rada“. S obzirom da energetska ušteda postaje sve značajnija usled klimatskih promena, rezultati ovog istraživanja govore da WindFre tehnologija ispunjava potrebe potrošača za smanjenom potrošnjom struje.

Potrošnja struje u WindFree režimu rada je smanjena za čak 77% u poređenju sa maksimalno ohlađenim sredinama, što donosi znatnu uštedu na računima za struju tokom letnjih meseci.

Pored toga, ispitanici biraju WindFree klima-uređaje“ da bi obezbedili „jednako hlađenje“ (50%) i „minimalnu fizičku iritaciju“ (48%), kao i da bi koristili „AI automatsko hlađenje“ (44%).

WindFree klima-uređaji su osvojili brojne međunarodne nagrade, uključujući glavna priznanja treći put zaredom na dodeli Nagrada za granice inovacija u Južnoj Koreji za 2024. godinu, Nagradu za MCE izvrsnost za 2024. godinu na sajmu Mostra Convegno Expocomfort (MCE), vodećem globalnom sajmu uređaja za hlađenje, zagrevanje i ventilaciju i frižidera, Nagradu za vrhunski odnos kvaliteta i cene u kategoriji klima-uređaja za 2022. godinu koju dodeljuje Nemački institut za kvalitet i finansije (ITQF), jedno od vodećih evropskih sertifikacionih tela.

„Otkako su uvedeni 2016. godine, WindFree klima-uređaji osvajaju velike simpatije korisnika širom sveta“, izjavio je Bijanga Sung, direktor za planiranje rešenja za grejanje i hlađenje u segmentu digitalnih kućnih aparata kompanije Samsung Electronics. „Nastavićemo da nudimo inovativne proizvode koji na personalizovan način brinu o svim našim korisnicima.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: HONOR najavio globalno lansiranje HONOR Magic4 serije na MWC 2022 sajmu