IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Ingka Grupa, koja upravlja najvećim brojem robnih kuća IKEA, lansirala je danas u Srbiji novo iskustvo virtuelnog dizajna, IKEA Kreativ. Nova funkcionalnost u okviru IKEA aplikacije i sajta, dizajnirana je s namerom da inspiriše kupce da na jednostavan način vizualizuju i dizajniraju svoj životni prostor brojnim realističnim i interaktivnim opcijama.  

Kompanija Geomagical Labs, vodeća AI kompanija iz Silicijumske doline, u vlasništvu Ingka Grupe, razvila je ovu inovativnu tehnologiju kako bi unapredila iskustvo kupovine nameštaja. ’’U Ingka Grupi, posvećeni smo unapređivanju života kod kuće,’’ rekla je Tatjana Radaković, IKEA menadžerka za digitalno poslovanje u regionu Jugoistočne Evrope. ’’Uz IKEA Kreativ rušimo barijere u uređenju enterijera, dok omogućavamo našim korisnicima da svoju inspiraciju lako pretoče u stvarnost i kreiraju svoj idealan životni prostor.’’

Patentirana tehnologija koristi najsavremenija dostignuća veštačke inteligencije i kompjutersku viziju kako bi razumela prostor koji korisnik želi da uredi i interpretira ga u 3D model, koji takođe može biti virtuelno obrisan. Tehnologija funkcioniše tako što se na osnovu analize serije panoramskih fotografija snimljenih telefonom kreira realistična 3D virtuelna replika prostorije. Korisnici će imati mogućnost da iskuse i razumeju karakteristike virutelno integrisanog prostora i virtuelno uklanjaju nameštaj.

Podrška životu kod kuće je bitnija nego ikada pre

Ingka Grupa je posvećena svojoj viziji da pomogne ljudima da stvore bolji život kod kuće, i neprestano traži načine da unapredi i poboljša iskustvo kupovine, online i offline. Čak 87 odsto naših kupaca kaže da želi da se oseća dobro u svom domu, ali da im je potrebna pomoć u vizualizaciji svojih snova i njihovom prenošenju u stvarnost.

Pročitajte i tekst:  Novi Sony BRAVIA 4K HDR televizori stižu u Evropu

IKEA Kreativ kombinuje decenije ekspertize u oblasti života kod kuće sa najnovijim tehnologijama prostornog planiranja, mašinskim učenjem i 3D tehnologijama koje kombinuju  virtuelno i stvarno. IKEA istraživanje „Život kod kuće“ otkrilo je da 56 odsto kupaca želi ili da se preseli ili da renovira svoj dom u naredne dve godine. Dok online kupovina nastavlja da raste, IKEA Kreativ nudi virtuelno i interaktivno iskustvo koje dozvoljava korisnicima da osete magiju robne kuće IKEA iz udobnosti svog doma.

Uz IKEA Kreativ, korisnici mogu da:

  • Istraže IKEA proizvode u inspirativnim 3D izložbenim prostorima – Korisnici mogu istražiti IKEA proizvode, kombinacije i ideje u više od 50 inspirativnih izložbenih prostora. Takođe, korisnici mogu pretraživati IKEA katalog i isprobavati proizvode u realističnim prostornim postavkama – jednostavno i brzo pomerajući, rotirajući, kačeći i slažući proizvode.
  • Dizajniraju lični prostor – Uz IKEA Kreativ Scene Scanner™ opciju u okviru IKEA aplikacije, korisnici mogu kreirati 3D replike svog prostora na jednostavan način, koji mogu urediti i dizajnirati sa IKEA proizvodima.  Mogu da naprave seriju fotografija koje se automatski slažu u interaktivnu repliku prostora sa tačnim dimenzijama i perspektivama. Takođe, mogu da „obrišu“ nameštaj iz prostora, postave nova IKEA rešenja i brzo listajući  alternative, dođu do finalnog dizajna prostora.
  • Bolji život kod kuće, svuda – U trenutku kadakorisnici završe sa dizajnom svoje savršene prostorije, proizvode mogu da dodaju u korpu, sačuvaju ideje dizajna na svom IKEA nalogu, pa čak i podele ideje sa svojim prijateljima i porodicom radi inspiracije ili saveta. Virtuelne sobe su sačuvane online i moguće im je pristupiti sa bilo kog uređaja.
Pročitajte i tekst:  Evo kako da skenirate dokumente čak i ako nemate skener

IKEA Kreativ je besplatna funkcionalnost u okviru IKEA aplikacije na mobilnom telefonu, kao i na sajtu IKEA.rs.