Isprobali smo Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L – Pametna friteza za prženje bez ulja

Tržište je danas preplavljeno različitim Air Fryer uređajima odnosno „vazdušnim fritezama“ jer one obezbeđuju zdravo pripremanje obroka. Mi smo ovom prilikom isprobali Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L, koji može da zameni gotovo sve druge uređaje za pečenje hrane.

Kao što se odmah može primetiti u pitanju je veoma lepo dizajniran uređaj. Na prednjoj strani se nalazi fioka za pečenje, kapaciteta 4 litre, sa providnim staklenim delom, tako da možete da vidite kako teče taj proces. Sama upotreba uređaja je više nego jednostavna jer postoji samo jedan senzorski taster za uključenje uređaja i multifunkcionalni točkić, preko koga se biraju i aktiviraju opcije. Na točkiću je postavljen OLED displej na kome se ispisuju sve informacije. Vazduh neophodan za proces pečenja uvlači se sa gornje strane uređaja, a može da se zagreje do 360 stepeni. Zahvaljujući tome i brzoj cirkulaciji, spremanje obroka je veoma brzo, bar duplo brže i verovatno isto toliko zdravije u odnosu na tradicionalni način pripreme.

Uz sve to, Xiaomi Smart Air Fryer 4 Pro poseduje i WiFi konekciju, pa kontrola može da se ostvari i putem Mi Home aplikacije. Osim što putem nje možete daljinski (preko svog mobilnog telefona) da aktivirate proces pripreme hrane, možete da to uradite i u zakazano vreme, kao i da dobijate povratne informacije od samog uređaja. Takođe, praktična stvar je i to što se u samoj aplikaciji nalazi veliki broj recepata prilagođenih ovom načinu spremanja.

Pročitajte i tekst:  T 'nB ESGAME2 – Gejmerske bubice

Uređaj ima pripremljene programe za različite namene, koji uključuju pune i polovične porcije. U zavisnosti od količine hrane u posudi za pečenje, možete da definišete i vreme trajanja pripreme obroka. Tokom perioda testiranja probali smo različita jela, ali najveći utisak na nas je ostavila priprema pomfrita. Poznato je da se inače pomfrit prži u velikoj količini ulja, što nikako nije najzdravija opcija. Xiaomi Smart Air Fryer 4 Pro taj posao može da završi za dvadesetak minuta i to bez ijedne kapi ulja.

Dovoljno je direktno iz zamrzivača ubaciti smrznuti profit i uključiti odgovarajući mod preko kontrolnog točkića. U toku pripreme, uređaj i aplikacija će vas obavestiti kada je potrebno da izvučete posudu i malo je prodrmate, odnosno promešate, kako bi se pomfrit u njoj rastresao i da je ponovo ubacite u fritezu. I to je otprilike sve što se od korisnika zahteva. Po završetku pripreme možete po želji da posolite pomfrit koji će spolja biti hrskav, a unutra mekan kao da je ispržen na ulju.

Prijatno!

Cena: 14.990 rsd.

Kontakt: Mi Srbija

Specifikacije:

Kapacitet4l
Temperatura vazduha360 stepeni Celzijusa
Temperatura pečenja40 – 200 stepeni Celzijusa
Snaga1600 W
KontroleTočkić sa OLED displejem
PovezivanjeWiFi
Masa3.9 kg
BojaBela, sa staklenim otvorom na vratima