Letnja škola mašinskog učenja za Istočnu Evropu – od 15. do 20. jula u Novom Sadu

Letnjoj školi mašinskog učenja za Istočnu Evropu koja će se održati od 15. do 20. jula u Novom Sadu, a koju organizuje tim Easter European Machine Learning-a (EEML) zajedno sa Institutom za veštačku inteligenciju Srbije, pridružiće se i Noventiq, globalni lider u pružanju rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost.

„Razvoj sledeće generacije talenata u oblasti veštačke inteligencije ključan je za naše ciljeve. Zbog toga smo veoma ponosni što podržavamo Letnju školu EEML u njihovim naporima da izgrade zajednicu, znanje i tehničke veštine u oblasti veštačke inteligencije za studente – kako iz Istočne Evrope, tako i šire”, izjavio je Obum Ekeke, rukovodilac obrazovnih partnerstava u Google DeepMind-u.

Na događaju će učestvovati istaknuti profesori, istraživači u oblasti veštačke inteligencije i drugi stručnjaci iz različitih institucija, uključujući Google DeepMind i nekoliko univerziteta kao što su Cambridge, Oxford, Univerzitet u Njujorku, ali i predstavnici drugih globalnih tehnoloških kompanija kao što su Microsoft, Genentech i INSAIT.

„Naš primarni cilj u organizaciji EEML-a je podsticanje razvoja i primene veštačke inteligencije u Srbiji i regionu Istočne Evrope. Želimo da mladim istraživačima i studentima pružimo priliku da se povežu sa vrhunskim stručnjacima iz celog sveta, razmene znanja i iskustva i unaprede svoje veštine. Takođe, želimo da pokažemo potencijal Srbije kao značajnog igrača u oblasti veštačke inteligencije i privučemo pažnju međunarodne zajednice na naše talente i projekte. Organizacija EEML-a dodatno doprinosi jačanju saradnje između akademskih institucija, industrije i istraživačkih centara, što je ključno za kontinuirani razvoj ove oblasti, ne samo u Srbiji, već i u širem regionu. Verujemo da će ovaj događaj inspirisati nove generacije istraživača i mladih talenata i podstaći međunarodne saradnje koje će ubrzati napredak u oblasti veštačke inteligencije”, dodao je prof. dr Dubravko Ćulibrk, v.d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.

Pročitajte i tekst:  Samsung Galaxy Fold - Novo poglavlje u oblasti mobilne tehnologije!

Atul Ahuja, glavni tehnološki direktor Noventiq-a, rekao je: „Oduševljeni smo što učestvujemo na Letnjoj školi mašinskog učenja u Istočnoj Evropi, ključnom događaju koji oblikuje sledeću generaciju tehnoloških lidera. Saradnja sa Google DeepMind-om i Institutom za veštačku inteligenciju pokazuje našu posvećenost podsticanju inovacija i izvrsnosti u oblasti veštačke inteligencije. U Noventiq-u verujemo u moć partnerstava za postizanje rezultata transformacije. Fokusirajući se na stalne inovacije i korišćenje naših vlasničkih AI rešenja, kao i najboljih tehnologija naših partnera, pružamo sveobuhvatne digitalne transformacione putanje koje pomažu našim klijentima da ostanu konkurentni i vode svoje industrije. Ovaj događaj je idealna platforma za razmenu znanja, podsticanje kreativnosti i razvoj tehnologija koje će oblikovati našu budućnost.”

Ispred Noventiq-a, globalnog Premier Google Partner u pružanju svojih rešenja i usluga u 60 zemalja u kojima posluje, u programu će aktivno učestvovati predstavnici menadžment tima kompanije – Atul Ahuja, glavni tehnološki direktor, Andrew Morrison, viši potpredsednik za korporativne operacije, Milen Janjić, direktor kompanije Intellya (koju je Noventiq akvizirao) i Branislav Radomirović, direktor digitalnih rešenja i usluga u Noventiq-u.