Logix iz Slovenije postao deo mađarske kompanije IC

Preduzeće Logix sa sedištem u Ljubljani i Radovljici pridružilo se mađarskoj kompaniji Inter-Computer Group (IC) – njihovo udruživanje predstavljeno je na sedištu IBM Slovenija

Logix se, kako je naglasio njegov direktor Beno Žigon, u osam godina razvio u uspešno preduzeće s 15 zaposlenih i godišnjim prihodom od preko 2 miliona evra. Pre kratkog vremena pridobio je status platinastog poslovnog partnera IBM-a, najvišu oznaku partnerstva, koja je rezervisana za partnere sposobne da nude transformativna rešenja visoke vrednosti, koji su dostigli najviši nivo zadovoljstva stranki, tehničkih i prodajnih sertifikata i prodajnih uspeha.

Novo poglavlje za kompanije

S udruživanjem s mađarskom IT kompanijom Inter-Computer Group, koja ima više od 200 stručnjaka i godišnji prihod od 40 miliona evra, Logix otvara novo poglavlje u svom poslovnom razvoju. „Logix će ulaskom u porodicu IC sačuvati ono što ga čini jedinstvenim, a istovremeno pridobiti nove prednosti: nova znanja, logistiku, novo osoblje i pristup do drugih vrednosti kompanije IC. To će nam otvoriti vrata do novih mogućnosti u Sloveniji i na tržištima srednje i jugoistočne Evrope. Postaćemo bolji i pripremljeni na najnovije izazove u svetu informacionih rešenja“, izjavio je Beno Žigon.

Član upravnog odbora grupacije IC Mikloš Fabri (Miklós Fábri) naglasio je da saradnja s preduzećem Logix nije samo novo poglavlje u istoriji Inter-Computer Group nego i jedinstvena prilika za dopunjavanje postojećeg znanja o brzo rastućim područjima, kao što su elektronsko poslovanje i tzv. veliki podaci. Objasnio je da grupacija IC poseduje veliko iskustvo na mnogim područjima IT, kao što su razvoj softvera, implementacija sistemskih rešenja, upravljanje infrastrukturama, održavanje, obrazovanje, analitika, aplikativni softver i slično. „Verujemo da zajedno s preduzećem Logix, koje na tim područjima ima jedinstvene sposobnosti, sa svojim stručnim znanjem i iskustvima možemo da ispunjavamo dugoročne strateške potrebe svih stranki na dinamično rastućem slovenačkom tržištu“, istakao je Fabri.

Pročitajte i tekst:  Mastercard objavio izveštaj o generativnoj veštačkoj inteligenciji pod nazivom “Transformacija bankarstva”

Prekretnica u razvoju

Predstavnici Logixa i IC ističu da je najveća prednost udruživanja saradnja dve kompanije, njihova privrženost partnerstvu za zajednički uspeh, prednosni tretman stranki i njihovih potreba i pokazivanje fleksibilnosti. Informaciono-komunikacione tehnologije su postale najznačajnije sredstva današnjeg društva. Kompanije i ustanove moraju da ih koriste ako žele da se prilagođavaju na sve češće promene, ali ih pritom ograničavaju nedovoljni resursi i nedostatak vremena, što povećava potražnju za uslugama i znanjima IKT-preduzeća.

S udruživanjem svojih sposobnosti i znanja, koje opisuju kao „regionalno oslobađanje potencijala i znanja“, IC i Logix su sebi postavili veoma ambiciozne cilj – ubediti tržište da imaju sve sposobnosti za obezbeđivanje kompleksnih IKT rešenja za kompanije po veoma visokim standardima i po konkurentnih cenama. Napovedujejo tudi širitev, saj želijo postati centralni ponuđač rešenja u Sloveniji i šire u regionu. Direktor Beno Žigon je još dodao da

nova platforma Platinum Fusion treba da postane važna prekretnica u razvoju njegovog preduzeća“.

Ukratko o kompanijama

Logix je osnovan 2016. godine i brzo se razvilo u vodećeg ponuđača inovativnih rešenja, koja najsavremeniju tehnologiju udružuje s brigom o potrebama stranki. Pored partnerstva s IBM-om u Sloveniji, preduzeće ima status aktivnog partnera i s kompanijama HCL, RedHat, HPE, ServiceNow, DataBricks, Confluent, Cloudera i Genesys.

Inter-Computer Group (IC) je osnovan 1989. godine u Mađarskoj i u toku tri i po decenije postojanja širio je svoj poslovni profil i povećavao opseg poslovanja. Postao je vodeći IBM-ov sistemski integrator na lokalnom tržištu i između ostalog poslednjih pet godina dobijao prestižno IBM-ovo priznanje »Poslovni partner godine«. Kompanija trenutno ima više od 200 zaposlenih, a njena glavna prednost je dobro osposobljeno tehničko i prodajno osoblje, specijalizovano za platforme velikih (mainframe) i srednje velikih (midrange, UNIX) računara, rešenja za bezbednosno kopiranje i memorisanje, štamparske sisteme i delatnosti podrške i održavanja.